Du har fått en varning (23 juni 2019)

Kollapsen i USA:s statsobligationsräntorna under maj var en tydlig signal om att investerarna är rädda att aktiemarknaden kan vara på väg mot betydligt lägre priser. Utsikterna försämras av två huvudorsaker. För det första finns det en verklig möjlighet att Kina kommer att vidta åtgärder som kraftigt minskar intäkterna för amerikanska företag vilka gör affärer med Kina. För det andra, den globala ekonomin saktar ned snabbt och kan snart vara i recession världen över.

De fyra farligaste orden vid investering är “this time it’s different” som på svenska blir "nu är det annorlunda," enligt John Templeton, den ansedda 74-åriga förvaltaren av fonder.
På börsen, vid toppar och bottnar använder investerare undantagslöst denna mening för att motivera sina känslostyrda beslut.
Känslor kan ställa till det för oss investerare och därför är fakta så mycket bättre att hålla sig till.
Jag ska berätta i nummer 65 av Aktiebrevet om en sak som statistiskt har gett en indikation på att en recession är på ingående och ger också en möjlig tid för när det kan ske.

För dig som inte läst mina brev tidigare ska jag nämna att jag håller fast vid att vi inte kan spå in i framtiden. Men vi vet att fakta är bra och faktum är att detta har skett en tid innan en recession är en sanning, men därmed inte sagt att det kommer ske denna gång.
Men de senaste 17 gångerna har det skett. På grund av tidigare händelser kan vi ändå dra slutsatsen att vi bör vara förberedda på att det kan hända igen och att det inte är annorlunda denna gången.
 

Men du har fått en varning
som du kan ta till dig eller strunta i, valet är ditt
du är också ansvarig för resultatet som du får.


Har du inte börjat prenumerera på Aktiebrevet som är helt gratis kan du börja nu. Klicka bara på knappen nedan och ange den E-adress du vill ha breven till så får du möjlighet att läsa vidare om denna varning som marknaden bjuder oss på så att du kan förbereda dig på bästa sätt.
https://www.aktierea.se/prenumerera-23120817