För att kunna göra en bra investering som det nästan är garanterat att den ger god avkastning krävs det att du hittar de aktier som realiseras ut på marknaden.
Att hitta just de aktier som det är REA på, vid varje tillfälle du önskar investera gör att dina investeringar blir bättre och samtidigt innehar enstörre säkerhetsmarginal.
Det finns många liknelser som är till för att beskriva börsen, marknaden och de psykologiska effekter som påverkar oss som individer och hela marknadens aktörer.

Den mest kända är nog Benjamin Grahams ”Mr Market” som personifierar den stora massan av aktörer på aktiemarknaden som aggerar som en flock.
Det är denna deffekt hos marknaden som vi utnyttjar när vi använder AktieREA-metoden, att marknaden gör samma saker och glömmer bort vissa bolag för stunden. Det är då det brukar bli REA i dessa bolags aktier.
Värdeinvesteringar fungerar mycket bra, men det fungerar inte hela tiden lika bra. På grund av att det inte alltid fungerar, fungerar det.

Tycker du att det låter kryptiskt?
Det är egentligen ganska logiskt, för om det vore så att det alltid fungerade då skulle ju alla använda värdeinvestering som basen i sina metoder. Om alltför många använder sig av det, då skulle det inte fungera.

AktieREA är en metod som sorterar fram relativt bra bolag som är relativt lågt prissatta, för tillfället, i förhållande till de andra bolagen som du ska jämföra med och som har en hög säkerhetsmarginal.
Det är dessa bolag som REA:s ut på aktiemarknaden just nu.


#slåbörsproffsen, #aktierea