Statistiskt sett så är vissa perioder, under året, bättre att köpa under och vissa perioder under året är bättre att göra analyser eller sälja sina aktier som man vill sälja. Detta illustreras i bilden intill som beskriver börsårets olika faser och de perioder som enligt nu gällande statistik är bäst att utnyttja för sina olika delar av aktiehandeln.

Med hjälp av bilden, Börsåret, kan du välja att göra dina AktieREA investeringar ännu smartare så att timingen både att köpa och att sälja blir vi de mest fördelaktiga perioderna under året.Den långa perioden som lämpar sig bäst för förvaltning och inte göra så många affärer under börjar vid mitten av Oktober och pågår till början av aprill och en bit in i aprill fram till mitten.

Ska du sälja aktier så är det bäst att analysera vilka du ska sälja i Februari och Mars och sedan sälja under aprill. Köper gör du säkrast i slutet av Maj och början av Juni. Alternativt så gör du nya analyser i augisti och köper i slutet av Augusti och under September.

#slåbörsproffsen, #aktierea

Börsåret, AktieREA ©2014 Jan Öberg