Warren Buffett kloka ord! (12 november 2015 )

De bästa investeringen är att köpa bolag som har förmågan att skapa god avkastning från verksamheten med låga insatser av kapital för hoppningsvis ökar vinsten år från år sa Warren Buffett i en intervju.

Han fortsatte att förklara att om du betalar för mycket för en aktie kan du förvandla en bra verksamhet till en usel investering men om priset är rätt blir det oftast en bra affär för dig som investerare.

Det är kloka ord som är värda att fundera lite över.
Warren fortsatte att beskriva hur han förbättrade Benjamin Grahams strategi att köpa bolag med lågt pris som hade problem och hoppas att de senare gick bättre för bolaget så att priset steg i takt med att värdet på bolaget ökade. Detta är grunden till värdeinvesteringen men Benjamin Grahams strategi fungerade inte alltid så bra på grund av att vissa bolag har lågt pris för att de inte är bra bolag och därför ökade inte priset.

Benjamin Graham beskrev detta så här:
Det stora misstaget vi gjorde i början av vår verksamhet var att försöka köpa ett dålit bolag till mycket lågt pris.
Det tog oss tjugo till trettio år att inse att det inte var den bästa idén.


Strategin för AktieREA är baserad på Graham och Buffetts klokskap och REA-metoden som beskrivs i boken Slå börsproffsen! Tio steg till bättre aktieaffärer bygger på tankarna att köpa bra bolag till REA-pris och sälja dessa när priset blivit högre.
Det låter väl självklart men för att lyckas behöver du en bra strategi och en metod som stöder strategin och ger dig signaler utan att dina egna Bias (Psykologiska snedvridningar) blandas in i dina beslut att köpa, sälja och vilka aktier du ska investera i.

Här är några omdömmen om boken av läsare som hört av sig till mig.

”Jag har just läst ut din bok! Efter att ha läst ett stort antal böcker i ämnet (över 30st) så kan jag med lätthet säga att "slå börsproffsen" ligger helt klart på top 5, och jag kommer gladeligen att rekommendera den vidare till vänner och bekanta.”

” tack för en bra bok som innehåller nyttig läsning på ett humoristiskt och lärofullt sätt!”

"Det var med nyfikenhet och entusiasm, jag läste din bok.
Jag kommer säkerligen återkomma till den många gånger ty du har lyckats med konststycket att vända dig till såväl nybörjare, som mer erfarna investerare."

"Vill speciellt framhålla din REA-metod, som var en nyhet för mig!
De ingående variablerna är bekanta, men sammanställningen genial!!!
Det är med andra ord, den första bok jag ska rekommendera i ämnet aktier!"

"Jan Öberg har skrivit en annorlunda bok. En bok som vänder sig till både rena nybörjare och till personer som varit aktieägare under en längre tid. En bok som är lättförståelig, inspirerande och tänkvärd."

"Boken bör få en stor läsekrets bland aktieintresserade."

"Annars tycker jag om din bok skarpt! "


Tack alla läsare som hör av sig om att det smugit in sig ett fel på bilden
sida 139. Bilden har blivit felgjord av mig och trots gediget arbete med att leta fel så har det lyckats slinga igenom granskningen.
Observera att texten är rätt men sorteringen som bilden ska visa blev fel.
Här kommer rättelse i form av bild. Felet hänger med i några efterföljande bilder också men så här skulle bilden på sidan 139 varit.

19744610-49Imhjpg