Ser du klart? (18 oktober 2018)

Om du kunde se klart och förstå psyket hos den enskilde aktören på börsen och den stora massan av aktörer som vi brukar kalla marknaden är nyckeln till att göra vinnande investeringar och att fatta smarta beslut kring sin egen ekonomi.

Dessutom är det viktigt att du kan se objektivt på ditt eget handlande och förstå vilka feltänk som du själv kan drabbas av och hur du kan undvika att påverkas negativt och därmed fatta klokare beslut än de andra på aktiemarknaden.

Om vi kunde se vår omvärld utan att påverkas av det filter av olika Biases som påverkar vår analys och vårt agerande skulle vi bli ganska förvånade att vår omvärld kunde se så annorlunda ut.
Som det är nu så påverkas både du och jag av många feltänk enskilt eller i grupp som har inverkan på bedömningar som vi gör.

Samma sak gäller våra bedömningar och beslut om vår ekonomi och våra investeringar. Samma sak gäller även med dessa frågor, likt alla andra, att om vi kunde se saker objektivt och inte låta förleda oss att handla rent skadligt.
Kunde du lära dig se vad som kan påverka dig psykologiskt, kunde du förbättra resultatet för dina investeringar.
 
Se mer av Aktiebrevet Nr 56 och läs tidigare nummer genom att starta en gratisprenumeration innehållande kunskaper du inte har råd att vara utan. Klicka på länken!
 
http://www.aktierea.se/prenumerera-23120817