Rädsla efter BREXIT ? (11 juli 2016 )

Efter valet i Storbritannien om eventuellt utträde ur EU noterar jag att ett fall på världens börser och en kraftig uppgång på priset för guld och silver beror på rädsla.
Rädslan bland de stora bankerna och placerarna på världsekonomins spelplan är inte den samma som den som drabbar småspararna.
De mindre spararna på börserna är rädda för en stor nedgång på börserna medan de stora placerarna är rädda för följderna på världsscenen vilket kan starta en lavin.
En lavin av mycket stora mått!
Nu när börserna har återhämtat sig är de mindre aktörerna inte rädda längre. ”Blev det inte värre” tänker många medan de stora aktörerna har förstått att detta kan vara början till något mycket stort och kanske det är början till den stora lavinen.
Våra rädslor styrs inte av vårat förnuft. Vi har ofta en överdriven rädsla för saker som sannolikheten gör nästan otroligt att vi skulle drabbas av dem men om vi gjorde det skulle konsekvensen bli mycket stor.
Vår rädsla är också stor när det gäller saker som nyss har hänt, att det ska hända igen och drabba oss negativt. Även om det inte är så troligt att det händer igen så reagerar vi oftast med rädsla.
 
Vill du läsa mer om detta och andra kunskaper du inte har råd att vara utan då kan du börja prenumerera på Aktiebrevet som är ett informationsbrev som du får helt gratis i din E-postlåda. Starta prenumerationen idag!