Hur du undviker flockbeteende (11 november 2018)

Det krävs en andra nivå av tänkande för att inte bli en del av den stora massan.
 
Skillnaden mellan första nivån av tänkande och andra nivån av tänkande är att första nivån kan alla uppnå och gör det oftast naturligt och snabbt. För att uppnå andra nivån av tänkande behöver de flesta träna sig att tänka efter före och alla klarar inte av detta utan mycket stor ansträngning då det ofta strider mot det nedärvda som gör att vi är människor.
 
Målet för de flesta investerare är att uppnå så stor avkastning som möjligt genom så lite arbete som möjligt. Värdeinvestering fungerar nästan alltid men vissa metoder fungerar inte alltid.
Det är det som gör att det fungerar! Investering är lika delar artisteri och vetenskap.
Vetenskapen är värdeinvesteringens strategi och artisteriet är att använda andra nivån av tänkande vid rätt tidpunkt som gör att du blir en excellent contrarian investerare.
Att marknaden är effektiv och vet exakt vad den gör enligt EMH (Effektiva Marknads Hypotesen) vet vi är fel, men det är ganska logiskt att tänka sig att när alla har samma information om bolagets utveckling och andra kunskaper om marknaden. Då görs liknade analyser och marknaden tolkar detta på ett mycket likartat sätt vilket gör att marknaden liknar en flock och grupptänkande skapas.
 
Om man då gör som flocken, marknaden, då uppnår man också samma resultat som flocken, marknaden gör.
Det är här som du ska använda dig av den andra nivån av tänkande som ger dig en EDGE, ett övertag över marknaden som om du tänkt rätt ger större vinst än den flocken, marknaden uppnår.
 
Vill du veta mer om hur du kan uppnå andra nivån av tänkande klicka då på knappen nedan och börja en gratisprenumeration på Aktiebrevet.
Aktiebrevet  Nr 57 är ute nu med kunskaper du inte har råd att vara utan.
 
http://www.aktierea.se/prenumerera-23120817