Glad Påsk! (25 mars 2016 )

Jag ville sända dig en glad påskhälsning, men med tanke på det som händer i världen blir man mer grubblande och har svårare att tänka glada påsktankar.

Det som nu hänt i Bryssel och alla andra attentat får oss att bli försiktiga och inte resa lika mycket och ändå känna en skräck för att gå ut och uttrycka vad vi känner och slåss för frihet, demokrati och yttrandefrihet.

Det är precis det som man vill få oss att känna och få oss att agera på vissa sätt.

Men trots det så sänder jag dig denna hälsning och önskar Dig och dina närmaste en fin högtid och en skön avkopplande helg. Men jag kan inte låta bli att kommentera några saker som också synts på ekonomins löpsedlar lite senare.

I veckan uttryckte Christine Lagarde att ”Om vi inte haft dessa negativa räntor skulle vi vara i ett mycket sämre läge i dag, med inflationen troligen lägre än den är och tillväxten troligen lägre än den är. Det var bra att implementera dessa negativa räntor under rådande omständigheter”.

Annika Winsth, chefekonom på Nordea uttryckte en annan tanke att det är allt mer påtagligt att negativa räntor skapar risker och problem beskriver hon i ny prognos för boräntorna i Sverige och fortsatte. "Såväl Riksbanken som andra centralbanker och banker vill undvika att hushåll ska behöva betala för att sätta in pengar på banken.
Till viss del gör företag det idag".

Omvärldens ekonomier brakar ihop mer och mer för varje dag som går och fler och fler varningar kommer fram om allvarliga problem i storbanker, oljepris och tillväxten i världen.

Vill du läsa mer av mina tankar om aktiemarknaden börja då prenumerera på Aktiebrevet! Det kostar inget!