Glad Midsommar önskar jag dig! (21 juni 2017)

Det var sommar för länge sedan den gången som min studiekamrat Erik fick mig intresserad av aktier. Det var också sommar då jag efter studierna fick min första lön och min ekonomi tillät mig att börja investera på börsen på riktigt.

Nu efter så lång tid som gått sedan 1983 har jag samlat på mig en massa kunskaper efter att jag både har förlorat och tjänat pengar på mina investeringar.
 
Det som jag saknade då jag började var kunskaperna som jag har nu men hade jag fått läsa på en bok på sommaren som hjälpt mig vet jag att jag hade klarat mig från att göra många misstag och jag skulle förmodligen varit mycket rikare idag.
Men om jag hade lyssnat på eller läst en bok som gav mig allt detta så hade jag inte behövt skriva den boken själv.
 
Nu blev det ju inte så!
 
Därför har jag skrivit ner det viktigaste som jag har lärt mig om investeringar på börsen för att du skulle kunna läsa den boken som jag saknat.
Boken kom ut efter sommaren 2015 som tryckt bok på Ekerlids förlag och nu lagom till sommarens och semesterns hängmatta eller filt på stranden kan du också lyssna på det jag vill ge dig.
 
Kunskaper som du inte har råd att vara utan!
 
Nu har boken kommit på Storytel i en något anpassad version för ljudformatet.
Bokens titel ger dig en hint om vad du kan åstadkomma när du lyssnat färdigt, den heter ”Slå börsproffsen! Tio steg till bättre aktieaffärer”.
 
Boken har fått ett mycket positivt mottagande och jag är mycket glad över att den mycket begåvade och kände aktieexperten Gunnar Ek har skrivit förordet till boken.
Ett citat från en recension säger också mycket av det som varit min målsättning att du som lyssnar eller läser ska kunna vara nybörjare som investerare men också mer erfaren investerare som behöver lite nya idéer för att förbättra resultatet i din aktieportfölj.
 
”En handledning i aktiehantering som går från grunden, men som även kan ge den mera drivne placeraren idéer.” Citatet är från en recension författad av lektör Håkan Rosborg för BTJ.
 
Jag tycker att Per Juhlin har gjort ett mycket bra arbete med inläsningen av boken så jag skrev det till honom och fick hans omdömme om boken tillbaka, se citatet nedan:
 ”Du har skrivit en lättillgänglig, koncis bok och förtjänstfullt lyckats få texten att fungera som ljudbok; inte det lättaste när det handlar om siffror och procentsatser.”
 
Jag lyssnar mycket på ljudböcker och tycker Storytel är precis vad jag vill ha när jag åker bil till jobbet eller kopplar av med att lyssna på både faktaböcker men även skönliteratur. Det blir många deckare och spänningsromaner.
 
Sommaren är här igen och nu har du alla möjligheter att förbättra din aktieportföljs resultat medan du solar dig, sitter i bilen eller någon annan plats där du kan lyssna på Storytel.
 

https://www.storytel.se/books/109766-Sl%C3%A5-b%C3%B6rsproffsen---Tio-steg-till-b%C3%A4ttre-aktieaff...24227929-12mQcjpg