Federal Reserve Modellen (14 juni 2016)

Många investerare och många på olika forum om aktieinvestering och trading anser att det är helt rätt med höga P/E-tal nu när räntan är så extremt låg.

Inget kunde vara mer fel!

Detta är huvudtemat i Federal Reserve Modellen och det har FED hittat på för att få investerare och traders att inte sluta med att köpa aktier trots höga P/E-tal.
 
Det är lätt att falla för den förklaringen som FED har till varför det är bra med höga P/E-tal.
Men förklaringen till varför P/E-talen blir höga beror på att tillgången av kapital på aktiemarknaden har varit stor och investerarna har accepterat höga P/E-tal.

Altså höga P/E-tal är ett resultat av att investerarna accepterat FED Modellen och fortsatt investera trots att det historiskt visat sig att när höga P/E-tal uppstår så råder det en bubbla i någon form på marknaden.

När bubblor spricker så är det ofta många som förlorar stora summor och historien har visat utan några undantag att bubblor alltid spricker förr eller senare.

Många kända investerare och spekulanter på finnansmarknaden och aktiemarknaden har senaste tiden varnat för en nära förestående kolaps på finnansmarknaden som också hänger i hop med obligationsmarknaden och aktiemarknaden.

Förra veckan blev det känt att den berömde finansmannen George Soros har sålt av sitt aktieinnehav i vanliga bolag och satsat på guldgruvebolag och urangruvebolag.
Dessutom har han satsat enormt stor summa på att aktiemarknaden ska rasa.
 
Vill du läsa mer om detta och andra kunskaper du inte har råd att vara utan kan du börja prenumerera på Aktiebrevet som är ett informationsbrev vilket är helt gratis!