Före du investerar i aktier (17 maj 2017 )

Före du investerar i aktier nästa gång bör du ställa dig fyra viktiga frågor!

Många investerare gör sina analyser före köp men det finns så många saker att studera så risken är att man inte får en klar bild över om aktien är värd att investera i.

Med så mycket information som du kan få från olika håll riskerar många att använda magkänslan för att slutligen bestämma sig för om man tror det blir en bra investering.

Med användande av magkänslan riskerar man att beslutet blir påverkat av psykologiska feltänk som vi människor är jätte bra på.

Jag tycker att det är alldeles för mycket information som kan göra dig mer förvirrad än upplyst om aktien är värd att köpa och för de flesta personer upplevs bolagens årsbokslut för komplicerade att tränga igenom och förstå utan att ha utbildat sig i ämnet.

Denna typ av analys kan du göra enkelt
Ställ dig dessa fyra frågor, om du då får svaret ”JA” på någon aktie då är risken relativt låg om du vill investera men gör då mer analyser av dessa bolag innan du lägger en köporder.

1
Har bolaget redovisat en vinst vid senaste bokslutet?

2
Är priset på aktien lågt i förhållande till vinsten?

3
Har bolaget ett Substansvärde per aktie eller Justerat Eget Kapital per aktie (JEK/aktie) som är bättre än minst hälften av bolagen på samma lista?

4
Är priset på aktien lågt i förhållande till JEK/aktie eller i förhållande till Substansvärdet?


Vill du läsa mer om hur du ser svaret på dessa frågor och om aktier är dyra eller billiga nu på börsen bör du läsa senaste numret av Aktiebrevet.

Du kan prenumerera gratis på Aktiebrevet klicka bara på knappen och följ instruktionerna så kommer snart brevet i en uppkopplad enhet nära dig.

Du får kunskaper som du inte har råd att vara utan!
KLICK PÅ TEXTEN NEDAN!


72661596-tHiFDjpg