Den bästa investeringen! (9 december 2015)

Den bästa investeringen i Juletid!

Casinoekonomins senaste större inbetalningarna till banken skedde under 2007-2008. Då korrigerades priser och bolag försvann från börsen och många människor förlorade stora summor pengar.
Det gjorde även jag.

Nu kommer snart en ny inbetalning och denna gången är jag förberedd.

Är du?

Genom att läsa på kan du skapa dig ett försprång jämfört med de som ännu inte lärt sig de viktigaste sakerna på aktiemarknaden.

Jag ska ge dig ett av de absolut viktigaste råden och det är:
Förlora inte pengar!
Om du ändå gör det se till att det blir så lite som möjligt.


 

Principen för värdeinvestering!

Att köpa något för mindre än det är värt och sedan sälja det för mer än det är värt eller åt mindstonde till dess värde.

Mitt råd till dig är att läsa böcker om investering på aktiemarknaden.

Det är förmodligen den bästa investering du kan göra speciellt just nu när många bolag är väldigt dyra och de mer populära bolagen som diskuteras på olika forum har P/E-tal som visar på att bolaget har fel pris.

Det är ett känt begrepp att när något är väldigt populärt så är det också säkert alldeles för dyrt att köpa.

Äger du då ett av dessa bolag som är alldeles för dyrt bör du ta en kort funderare över vad du i stället kan göra med pengarna om du säljer bolaget och sedan snabbt sälja för att ta hem en eventuell vinst.

Går sedan bolaget upp ytterligare lite till så ska du inte bekymra dig om att du missade vinstmöjligheten utan klappa dig själv på axeln och ge dig beröm för att du inte var girig. Du gjorde ett klokt beslut som räddade vinsten som kunde ha blivit hälften så stor eller ännu mindre om du legat kvar. För det vet vi inte något om idag eftersom vi inte kan spå i framtiden.

Tänk också på att det oftast är de mindre bolagen på de mindre börserna som förlorar mest i pris när hela börsen vänder neråt vid ett så kallat börsras.

Jag tror inte att de höga priser vi ser idag på flera bolag på börsen är hållbart i längden och att vi kommer snart se någon form av korrektion av priserna på aktierna och om det vill sig riktigt illa kan den nedgången bli större än du tror.

Gör dig beredd på en lite osäker framtid på börsen och passa på att förkovra dig genom att läsa mycket.