Cigarr fimps strategin (13 april 2016 )

Värdeinvestering genom att köpa bolag som för tillfället går riktigt dåligt är en strategi som Benjamin Graham använde sig av och beskrev tidigt (Cigar Butt Investing) som senare Warren Buffett vidareutvecklade genom att inse att vissa bolag som går dåligt för tillfället går så dåligt att de inte kommer ge en investerare någon vinst och i vissa fall går bolagen i konkurs.

För att reda ut vilka bollag som kan vara en bra investering kan du använda dig av metoden som kallas F-Score.

Joseph D. Piotroski är en amerikansk professor och docent vid Stanford University Graduate School of Business sedan 2010. Dessförinnan, undervisade han vid University of Chicago Booth School of Business där han utvecklade en metod att som värdeinvesterare analysera aktier som kan vara värda att investera i baserat på nio kriterier. Metoden kallas Piotroskis F-Score som han lanserade 2000.

Metoden är tänkt att användas till att välja ut bolag som har lågt prissatta aktier och med hjälp av poängen lista ut vilka bolag som har stor chans att klara sig och därmed bli en bra investering som på längre sikt ger en bra avkastning till investeraren.
 
Vill du läsa mer om Piotroskis F-Score och andra saker som jag vill förmedla till dig börja då att prenumerera på Aktiebrevet. Det kostar ingenting men jag anser att du får kunskaper som du inte har råd att vara utan.