Är Bitcoin bra investering? (23 september 2017 )

Är Bitcoin en bra investering nu?

Något som varit extra uppmärksammat senaste tiden är Bitcoin och andra så kallade kryptovalutor som delvis bygger på en teknik som kallas för Blockchain.
Jag vill varna dig för den stora risken med att tro att kryptovalutor kan var en säker placering. Det finns över 1000 olika kryptovalutor just nu men Bitcoin var förmodligen först.

Jag likställer den nuvarande bubblan i denna typ av fiatvaluta med Tulpanlöksbubblan på 1636-1637, och vill lägga till denna bubbla till Alltingsbubblan enligt vad jag skrev om tidigare.
Kryptovalutorna har ingen uppbackning mot något värdefullt som till exempel ädelmetall. Priset har ökat kraftigt senaste tiden som helt beror på tillgång och efterfrågan i kombination med att en stor uppmärksamhet kring uppgången föder mer uppgång. Detta är helt och hållet en fiatvaluta som inte har något eget inneboende värde.

Ingen vet vem som skapat Bitcoin, namnet Satoshi Nakamoto är inte vederlagt och den person som utpekas som Satoshi Nakamoto har inte tagit på sig äran att vara skaparen.
Efter som ingen vet vem som är skaparen vet ingen heller varför det skapats. Kan det vara personer med annan agenda än den officiella?, kan det vara maffian? Kan det vara en stat eller land som ligger bakom eller finns det en vänlig person som bara vill väl?
Efter som ingen vet så vet ingen om det är en risk förknippat med att äga denna fiatvaluta.

Det alla egentligen vet är att det inte helt går att skydda sig mot hacker attaker, så kallade Trojanska hästar eller liknande. Ändå har många sin valutapånbok i sina mobiltelefoner.
Detta kan medföra att det du tror att du äger inte finns och inte heller kan verifieras om du utsätts för ett intrång.
Den risken finns också om du inte har tillgång till internet eller om du saknar ström.

Många stater och länder upplever inte denna typ av valuta som ett bidrag till landets ekonomi.
Därför kan det bli lagstiftningar som medför att användandet blir olagligt. Detta har nyligen uppmärksammats i Kina.
Skulle det bli fallet kommer priset sjunka kraftigt och de som går in i detta kedjebrevsliknande fenomen nu kan förlora stora förmögenheter. De som köpt tidigt har nu möjlighet att tjäna pengar på att andra köper nu till högre pris.

Har du andra åsikter om detta med kryptovalutorna så bör du fundera en extra gång om det kan vara så att du drabbats ev ett Bias som gör att du inte vill missa chansen att tjäna mycket pengar på detta och om du kan ha blivit indoktrinerad av någon nära eller avlägsen vän som är helt såld på idén.

Blockchaintekniken har förmodligen kommit för att stanna då den kan användas på många andra sätt men det är inte den jag vänder mig emot utan det är helt enkelt fenomenet med en elektronisk fiatvaluta.

Vill du läsa mer av det jag skriver om, börja då prenumerera på infobladet AKTIEBREVET!