Säker investering? (18 augusti 2017)

En stabil och säker investering?

Många har frågat mig om det vid en nedgång på aktiemarknaden är bra att investera i fastighetsbolag eller att köpa fastigheter själv.

Fastigheter, en säker investering som de flesta anser rent av är helt idiotsäker, så säker att vem som helst kan lyckas med en investering i fastigheter.

Detta har vi lärt oss från tidig ålder att investera i fast egendom är det bästa när man vill säkra sina pengar.

Många gånger stämmer det, och att köpa egen bostad är för många en dröm och en trygghet inför ålderdomen.

Dock är det, trots att privata fastigheter historiskt stiger så mycket att efter 7 till 10 år har priset fördubblats, så att normalt har inflationen ätit upp en del av vinsten och under dessa år har man betalat drift och underhåll. Dessutom taxeras du för en del av vinsten om du säljer.
Inflationsjustera, skattejusterat och underhållsjusterat ger att värdet på en fastighetsinvestering i normala fall kan ifrågasättas om det verkligen är bra.

Så man kan säga att om du har lite otur kan det bli så att du förlorar på affären eller du kan gå med lite vinst. Men den stora fördelen med att investera i eget boende är att du har hoppat på fastighetståget som gör att du har något att sälja när du vill köpa ett annat boende som är dyrare än när du köpte det första boendet.
 

Vill du läsa mer om det jag skriver om fastighetsinvesteringar och annat? Starta då en prenumeration som är helt gratis!
Klicka här